درب های چوبی
درب های چوبی
24دی
درب
یکی از دغدغه های مهم انسان این است که در فضایی زندگی کنند که امنیت داشته باشد. درب از عواملی است که میتواند امنیت را در فضای زندگی انسان ها ایجاد کند و در واقع درب ساختاری از صفحات چوبی و فلزی ارتفاع مختلف که از قد افراد بلندتر است و دو اتاق یا دو فضا را ازهم جدا میکند.در واقع وظیفه اصلی درب تفکیک کردن و احترام دادن به مکان و فضایی است و یا فقط برای عبور و مرور افراد مورد استفاده قرار میگیرد .
از دلایلی مهم دیگری که از درب استفاده میشود می توان به دلایلی مثل جلوگیری از ورود هوای گرم یا سرد در امان ماندن انسان ها از حیوانات و حشرات موذی اشاره کرد. با مرور زمان ساختار درب خیلی متفاوت شد امروزه استفاده از درب فقط برای حفظ حریم خصوصی است و دیگر بحث جلوگیری از ورود و خروج هوا و یا در امن بودن از حشرات موذی مطرح نیست
پیشهاد مطالعه :: جدیدترین مدل های قرنیز با قیمت مناسب کدامند
ساختار درب:
یک کلاف مستطیل شکل(مانند یه قاب عکس) با ضخامت 5سانتی متری و ابعاد مختلف است که گاهی وسط کلاف را هم چوب میزنند که دو طرف ان را روکش قرار میگیرد و جنس های مختلفی دارند مثل رو کش HDF ,PVC,ABS, روکش طبیعی ,ملامینه و…..
بنابراین درها بر اساس نوع روکش مصرف شده نام گذاری میشوند.
هانیکام : شبکه های عمود بر هم چوبی و یا شبکه بندی هایی مقوایی(شونه تخم مرغ) عمود برهم که به لانه زنبورشبیه هستند.دلیل استفاده از این شبکه ها این است که فضای خالی درب را برای بالابردن مقاومت در برابر ضربه وشکنندگی پر می کنند.
انواع درب ها براساس شرایط:
- از نظرمحل قرارگیری:
از نظر محل قرارگیری به دو دسته درهای خارجی و داخلی تقسیم میشوند.
2- تعداد لنگه ها: یک لنگه، دو لنگه
3- جهت بازشو: درهای راست که با دست راست به سمت خارج باز می شود و درهای چپ که با دست چپ به سمت خارج باز می شوند، ولی اکثرا بازشوها به طرف داخل باز می شود .
در های خارجی
- ضد سرقت هستند و به صورت ایرانی و خارجی در بازار موجودند.
در بعضی از کشور ها مثل امریکا از درب ضد سرقت به عنوان در کوچه استفاده میکنند اما در کشور هایی مثل ایران ,هند ,ترکیه و …. در واحد محسوب میشوند.
درهای داخلی
- درب های داخلی شامل درب اتاق خواب ها ,سرویس های بهداشتی هستند. که معمولا جنس ان ها به شرح زیر است :
- HDF: این روکش خمیری از خاک ارده چوب است که در قالب اهنی ریخته میشود و پس از خشک شدن روکلاف قرار میگیرد. این درها به صورت خام هستند و انها را رنگ میزنند.ساخت این نوع درها به صورت تخصصی هستند و در ایران انجام نمیشود.
- ملامینه:
در این روکش قبل از اینکه خمیر را در قالب بریزند یک کاغذ براق و صیقلی قرار میدهند بعد از خشک شدن چهارچوب در , هانیکام که و این روکش ها راروی هم قرار میدهند و پرس میکنند.اگر پرسی که انجام میشود خوب نباشد بعداز رنگ زدن امکان لب پرشدن درها وجود دارد.
- ) MDF 3 و 6 و 5 و8): این در ها از رایج ترین نوع در است به این علت که میتوانیم هرنوع روکش پلاستیکی کاغذی و….باهرنوع رنگ و تنوع استفاده کنیم و روی ان را طراحی کنیم
طراحی و حکاکی این روکش ها توسط دستگاهی به نام CNC انجام میشود.
انواع در های MDF:
MDF با روکش PVC:
ابتدا چهارچوب و ام دی اف را در دستگاه پرس قرار می دهند و ان را پرس میکنند.
سپس باید طرح را به وسیله دستگاه سی ان سی روی ورق های ام دی اف حکاکی کرد درب ساخته شده را برای وکیوم کردن روکش پی وی سی وارد دستگاه ممبران می شود و روکش های پی وی سی با ضخامت های 3و 5و6و8 میلی متر بر روی درب وکیوم می شود این در تا حدودی ضد اب است به این علت که فقط پشت و رو در روکش میشود.
MDF باروکش :ABS
ABS نوعی پلاستیک است که به عنوان روکش در درب ضد آب به کار می رود. معمولا در طرح چرم و چوب به کار گرفته می شوند. این روکش هارا میتوان رنگ آمیزی کرد.ای بی اس یک پلیمر نفتی است که صنایع مختلف هم میتوان استفاده کرد چون در برابر حرارت مقاومت از خود نشان می دهد. این روکش ها طرح ها و رنگهای متنوع دارد که اول با دستگاه لیزر برش داده میشود و طبق طرح انتخابی مونتاژ میگردند.این درب ها ضد آب هستند وبهترین گزینهمناسب برای استفاده در حمام ، دستشویی ، استخر و هتل ها و تمامی فضاهایی که باید در برابر رطوبت مقاوم باشند مناسب هستند .
لایه ی رویه ضد آبی که بر روی کلاف چوبی پرس شده است، اجازه نفوذ آب و رطوبت به درب نمیدهد.در این درب ها دور تا دور کلاف درب راکه نمی توان با رویه ای بی اس را پرس کرد و اما با مایعی به نام رزین پوشانده می شود که درب از هر نظر عایق رطوبتی میکند.با این حال نمیتوان گفت به صورت صد در صد ضد اب هستند.
MDFبا روکش طبیعی :
روکش طبیعی چوب از چوب طبیعی ساخته میشوند،در واقع همان اج های روی درخت است که توسط دستگاه از درخت جدا میکنند این نوع روکشها را معمولا از درختان پهنبرگ که نقش های زیبا و رنگهای متنوع دارند آتهیه میکنند. روکشهای طبیعی چوب به دو روش لولهبری و کاردی تهیه میشوند.
بعد از ان که تکه های طبیعی چوب را از درخت جدا کردند چسب یا منگنه روی MDF خام میچسبانند سپس روی ان رابرای دوام بشتری با یک استرروغنی میپوشانند.
برای رنگ کردن این نوع روکش هارا میتوان از رنگ های ضد اب و رنگ های ضد خش و… استفاده کرد.
میزان تاثیرگذاری این رنگ ها به عنوان ضد خش و ضد اب بستگی به نوع رنگ دارد که شامل :
رنگ های پوششی
رنگ های پلی اورتان(ضداب)
رنگ های جلا
و….
درهای تمام چوب : الوار چوب های سفید خشک شده را کنار هم قرار میدهند وبا چسب میچسبانند.این چوب ها حتما باید خشک باشد در غیر این صورت تاب برمیدارند.این نوع درها بیشتر در اتش نشانی و پله ها وساختمان های زیر 5 طبقه به دلیل اینکه دیر تر اتش میگیرد, استفاده میشود .
درهای ضد سرقت: این درها با هدف این که سارقین نتوانند با هر شیوه دستکاری و تخریب قفل وارد فضایی شوند طراحی میشوند لازم به ذکر است در طراحی این نوع درها شرایط محیطی مثل سرما و گرما و صدا بسیار موثر است.
یکی از مسایل مهمی که در طراحی درب های ضدسرقت باید رعایت کرد این است که استانداردهای لازم برای حوادثی مثل آتش سوزی و زلزله است تا مانع کمک رسانی نیروهای امدادی نباشد.هم چنین درب ضد سرقت باید متناسب با مکان مورد نظر انتخاب گردد. مثلا درب ضد سرقت برای مکان هایی مثل کارخانه ها،ویلا ها و اداراتی که نیاز به امنیت بالاتری دارند باید نظر کیفیتی ،کیفیت بهتر و حرفه ای تری داشته باشند .به این شکل که ضخامت فولاد میانی درب در دو طرف باید ضخامت 1میلی متر باشد و به عنوان عایق میتوان از پشم سنگ و دیگر عایق های صداو هوا و ضد اسید و ضد طوبت استفاده کرد این عایق ها باعث بالا بردن کیفیت درب های ضد سرقت در مکان های مرطوب یا صنعتی می شود.ساختار این درها مثل درهای داخلی هستند با این تفاوت که کلاف و هانیکام استفاده شده در این درها اهنی هستند .
عایق کردن درها:
همانطور که گفته شد از بین بردن سر و صدای داخل هر فضایی مثل ، منازل مسکونی ، آپارتمان و دفتر کار و غیره از مهم ترین عوامل موثر در انتخاب درب است .برای جلوگیری از این مسائل مزاحم راهکار هایی مثل عایق صوتی وجود دارد . عایق کردن درب موثر ترین روش است که باید انجام داد زیرا درب یکی از اصلی ترین عوامل ورود سر و صدا به داخل فضاها هستند.
بنابراین میتوان گفت 60در صد صدا از طریق درز های اطراف درب و 40 درصد ازخود درب عبور میکند و باعث آزار و اذیت افراد می شود. برای جلوگیری از عبور صدا به جای هانیکام از یونولیت استفاده میکنند. از دیگر راه های عایق کردن استفاده از لمسه است
روش لمسه کردن :در این روش به جای اینکه درب روکش شود از پارچه ای استفاده میشود که روی ان رابه وسیله دکمه می دوزند. داخل لمسه ابری وجود دارد که اجازه عبور صدارو نمیدهد که در اصطلاح اگوستیک گفته میشود در واقع به جای اینکه داخل درب عایق شود بیرون درب عایق میشود.
( عایق صوتی در و تمسه کوبی روی ان)